Warsztaty kulinarne

Ponieważ nasze stowarzyszenie uczestniczy w Programie Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020, dlatego mamy możliwość korzystania z warsztatów kulinarnych.

Tym razem zajęcia dotyczyły robienia różnorodnych past. W zajęciach brały udział dzieci, których rodziny systematycznie otrzymują żywność, pozyskiwaną przez nasze stowarzyszenie od Banku Żywności SOS w Warszawie.

Panie prowadzące podzieliły dzieci na grupy i każda miała wykonać określone zadanie kulinarne. I tak powstały: sałatka ze szpinaku, sałatka z selera naciowego i marchewki, masło orzechowe, pasta z wędzonej ryby, pasta z fasoli i masło z awokado.

Potem była uczta. Trzeba podkreślić, że nasze dania pozbawione były soli, a i tak były pyszne i oczywiście zdrowe.
Dzieciom zajęcia bardzo się podobały i nie mogą już doczekać się kolejnego gotowania.